Новини

 

Посол Кім Хьонте: "Корея і надалі буде підтримувати Україну"

15.05.2024

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея Кім Хьонте зустрівся зі студентством Київського національного університету імені Тараса Шевченка та прочитав лекцію «Досвід розвитку Республіки Корея та його користь для України». Захід відбувся в Навчально-науковому інституті філології 14 травня 2024 року.

 

Перед зустріччю високоповажний гість разом з ректором КНУ Володимиром Бугровим відвідали Центр корейської мови та літератури імені Дениса Антіпова. Ректор оповів дипломату історію життя загиблого викладача корейської, іменем якого названо Центр. Також Володимир Анатолійович розповів про ракетний обстріл середмістя Києва 10 жовтня 2022 року, коли було пошкоджено всі корпуси центрального кампусу Університету, і чи ненайбільше серед них корпус ННІ філології, в якому було знищено понад 500 вікон.

Під час зустрічі зі студентами пан Посол розповів про історію становлення Республіки Корея як держави після важких років в її історії. Високоповажний гість у своїй лекції також говорив і про сильні сторони України та її майбутнє; про співпрацю між Україною та Кореєю. Короткий екскурс в історію далекосхідної держави на початку лекції допоміг зрозуміти як Республіка Корея стала успішною країною. Бесіда продовжилася вшануванням українських героїв та думками про майбутній розвиток України.

«Великою силою українців є рішучість та єдина воля заради захисту свободи й вітчизни, а також зріла громадянська позиція українців. Корея і надалі буде підтримувати Україну в її розвитку та охоче ділитиметься своїм досвідом», – зауважив Кім Хьонте.

Після лекції пан Посол охоче відповів на запитання від студентів. Під час дискусії було обговорено становище Республіки Корея на міжнародній арені, культурну дипломатію у межах Організації Об’єднаних Націй, взаємовідносини між нашими двома країнами.

Також гість зазначив, що уряд Республіки Корея планує розширювати можливість українських студентів здобувати освіту у корейських закладах вищої освіти та вивчати корейську мову.

 

За інформацією ННІ філології та ННІ міжнародних відносин

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024